Domů > Blog > Připraven Převzít Nové Projekty? Nejprve Zkontrolujte Dostupnost Vašich Zdrojů!

Zkontrolujte dostupnost svých zdrojů, než začnete nové projekty.

Připraven Převzít Nové Projekty? Nejprve Zkontrolujte Dostupnost Svých Zdrojů!

Když za vámi přijdou vaši staří klienti s novými návrhy projektů, je to velmi dobré znamení! Je jasné, že jsou velmi spokojeni s tím, co jste v minulosti dodali, a chtějí více. Pokud vás noví klienti osloví, aby diskutovali o potenciálních projektech, je to ještě lepší! Jasně se rozšířilo slovo a máte na trhu dobrou pověst. Přirozeně chcete naskočit a převzít tyto nové projekty, abyste svému podnikání dodali impuls. A proč ne?! Zasloužil jste si to! Ano, udělal jste to a měl byste do toho jít! Jen se nejdřív ujistěte, že můžete!

Před dohodnutím podmínek, jako jsou náklady a termíny, se svými klienty, možná budete chtít zkontrolovat dostupnost svých zdrojů. Nenechte se zaslepit nadšením z růstu svého podnikání a nepřeskakujte tento důležitý krok. Důkladná kontrola dostupnosti zdrojů je velmi důležitým krokem v každé obchodní prognóze. Bez ní je velká šance, že nakonec svým klientům nabídnete nesplnitelné sliby.

Kontrola dostupnosti zdrojů, ať už na příští měsíc, čtvrtletí nebo rok, je časově náročná a náchylná k chybám v případě absence softwaru pro plánování zdrojů. Takový nástroj je vaší expresní cestou od “máme dostatek zdrojů na nové projekty?” k “potřebujeme n lidí na palubě, abychom dokončili tento nový projekt”. Jasně vám ukáže, zda můžete nové projekty zvládnout se stávajícími zdroji, nebo zda potřebujete najmout více lidí.

A pokud jde o plánování zdrojů, elapseit je váš nástroj. Aplikace vám nabízí dva různé způsoby, jak zkontrolovat kapacitu vašich zdrojů.

Plánovači zdrojů získáte velmi přesný přehled o dostupnosti vašich zdrojů. Stačí se ujistit, že jste v zobrazení Lidé. Přidejte filtry pro dovednosti, pracovní pozice, lokality, týmy a/nebo oddělení a budete přesně vědět, na koho se můžete spolehnout pro své budoucí projekty. Navíc lze všechna data exportovat do souboru Excel nebo CSV pro vybrané období.

alt

A pokud chcete převést zobrazení dostupnosti z Plánovače zdrojů na čísla, stačí přejít do části Reporty / Business Intelligence a vygenerovat report Kapacita zdrojů. Po výběru časového rámce pro váš report použijte stejné filtry jako v zobrazení Plánovače zdrojů a uvidíte kapacitu každého zdroje v dostupných hodinách (v případě potřeby i v procentech). Nástroj bude při výpočtu dostupnosti brát v úvahu nejen přidělené hodiny, ale také schválenou dovolenou.

Další způsob je vygenerovat přehled dostupné kapacity pro konkrétní období z Reportů / Analytiky. Kapacita každého zdroje je zobrazena jak v dostupných hodinách, tak v procentech, a výpočet bere v úvahu nejen přidělené hodiny, ale také schválenou dovolenou.

Stejné filtry jako v zobrazení Plánovače zdrojů jsou k dispozici i zde a můžete si také zvolit zobrazení dostupnosti kapacity podle jejího stavu: nedostatečně, plně, nadměrně přidělená nebo nedostupná.

alt