Domů > Blog > Více Typů Dovolené ke Správě

Spravujte všechny typy dovolené pomocí profesionálního nástroje.

Více Typů Dovolené ke Správě? Přizpůsobte je Pomocí elapseit!

Dny dovolené, nemocenská, tvůrčí volno, mateřská / otcovská dovolená, služba u soudu a tak dále…. Tolik typů dovolené, které vaše společnost potřebuje přizpůsobit ve své politice dovolených.

Zatímco nesledovatelnou dovolenou je snadné zvládnout, určitě budete chtít přizpůsobit dovolenou, kterou potřebujete sledovat.

První věc, kterou je třeba udělat, je jít do Nastavení a zavést všechny typy dovolené. Poté nastavte konkrétní pravidla pro každý typ dovolené. Proč? Protože nemají všechny stejný dopad na každodenní činnosti. Například ne všechny typy dovolené se rovnají času “bez práce”, některé z nich (jako pracovní cesty, školení, home office) jsou pouze časem “nepřítomnosti v kanceláři”. Jen proto, že někdo není fyzicky v kanceláři, neznamená to, že nepracuje. Takže jsou výše zmíněné typy dovolené sledovatelné? Ano i ne.

Služební cesty jsou spíše jako „pracovní povinnosti“, takže je možná nebudete muset sledovat. Pokud však vaše firemní politika stanoví omezený počet dnů práce z domova nebo školících dnů za rok pro každého zaměstnance, měli byste je sledovat. Podívejte se zde, jak můžete nastavit sledovatelné dny v elapseit.

Po rozhodnutí, co je sledovatelné, musíte nastavit maximální počet dní v roce pro každé volno. A když už jste tady, klikněte na políčka ve sloupci Lidé a získáte pohled s celkovým počtem dní volna vs zbývajících dní volna pro každého zaměstnance.

Přehled sledovatelných typů volna
Zaměstnanci seznam s jejich dostupnými dny volna.

Není třeba se starat o víkendové (nebo sváteční) sledovatelné volno. elapseit je nepočítá jako dny volna, takže stačí pouze jedna žádost o absenci.

Existuje další důležité nastavení, které byste měli zvážit: volno. Když zaškrtnete toto políčko, znamená to, že žadatel nebude pracovat, když bude mimo kancelář. Nepochybně se jedná o sledovatelné dny volna! A v závislosti na tom, jak dlouhá je doba volna, budete muset rozhodnout, zda by přidělené hodiny měly být odečteny z časového rozvrhu žadatele nebo odeslány do nevyřízených položek. A nyní je také čas rozhodnout, které žádosti o dovolenou mohou být schváleny automaticky a které vyžadují schvalovací workflow.

Lahůdkou od elapseit je, že všechny tyto typy dovolené (včetně těch, které ještě čekají na schválení) jsou zobrazeny v Resource Planneru. A pro lepší přehlednost můžete každý typ dovolené propojit s barvou, abyste je mohli v planneru snadno rozpoznat.
\

Přehled s přizpůsobenými typy volna elapseit.