Domů > Blog > Optimalizujte Přidělování Projektů s Rychlým Pohledem na Vaši Nástěnku

Elektronická nástěnka projektu.

Optimalizujte Přidělení Projektů s Rychlým Pohledem na Vaši Nástěnku

Práce projektového manažera není jednoduchá. Dělat vyvážené přidělování, sledovat spoustu úkolů, hlídat finance a mít dobrý přehled o projektu – to vůbec není snadná práce. Takže, abyste žonglovali se všemi těmito “míčky” ve svých rukou, aniž byste nějaký upustili, budete potřebovat veškerou pomoc, kterou můžete získat. Samozřejmě, nástroj pro plánování zdrojů je nejlepším přítelem projektového manažera. Ale udělal by tento úkol jakýkoli nástroj pro plánování zdrojů?

Co když máte více projektů, které mají běžet současně? Nebo co když jste majitel firmy? Můžete dosáhnout těch nejlepších možných výsledků pouze pomocí nástroje pro přidělování zdrojů? Nebo chcete jít na další úroveň a zkontrolovat klíčové metriky související s projekty, abyste zvýšili svou efektivitu a optimalizovali svou činnost? Pokud ano, klíčem je zde řídicí panel pro řízení projektů!

Pojďme se rychle podívat na nástěnku elapseit a podívejme se, jak vám může pomoci posunout vaše projekty na další úroveň efektivity!

Pro snadné sledování vašich zdrojů nabízí řídicí panel elapseit dva pohledy: zaznamenané hodiny (pro porovnání statistik přidělených vs zaznamenanych hodin) a spálené hodiny (pro porovnání statistik přidělených vs spálených hodin).

Podívejme se podrobněji, co dostanete:

  1. Nejvyšší dostupná kapacita – rychlý přehled o nejdostupnějších lidech (nebo nejméně přidělených lidech 😊) na aktuální den / týden / měsíc. U každé osoby můžete vidět počet přidělených a dostupných hodin. Počet dostupných hodin je vypočítán podle počtu hodin sjednaných v pracovní smlouvě. Dovolená je také zohledněna, aby vám nabídla přesný počet dostupných hodin.
Zkontrolujte, jaké jsou vaše nejdostupnější zdroje na řídicím panelu elapseit.
  1. Přidělování podle osoby – podrobné informace o přidělení každého zdroje pro vybrané období. Zvolte buď zobrazení přihlášených hodin, nebo spálených hodin, abyste viděli celkový počet přidělených, přihlášených nebo spálených hodin a kolik z nich je fakturovatelných. Obě zobrazení vám ukáží, jak jsou tyto hodiny rozděleny na projektech, na kterých byl vybraný zaměstnanec přidělen. Vzhledem k tomu, že je zobrazen celkový počet dostupných hodin a hodin dovolené, budete moci rychle zjistit, zda byla tato osoba během vybraného období přidělená nadměrně nebo nedostatečně.
Zkontrolujte na elapseit dashboardu přidělení každého člena týmu na vašem projektu.
Zkontrolujte na elapseit přístrojové desce vaše přidělení projektu.
  1. Statistika nejvíce a nejméně přidělených lidí – v jednom zobrazení můžete vidět pět nejvíce a nejméně přidělených lidí během aktuálního a předchozího měsíce. Celková % přidělení a zobrazení celkového počtu dostupných a přidělených hodin ukáže, jak efektivní byla přidělení na projekty. Ideálně byste v tomto zobrazení neměli vidět žádného člena svého týmu. Ale pokud se zde objeví nějaké jméno, je ve vašich přiděleních nerovnováha a musíte zjistit, kde je problém, a obnovit rovnováhu.
Zkontrolujte na řídicím panelu elapseit horní část přidělených a nedostatečně přidělených prostředků.
  1. Graf přidělení a spálených hodin vs celková kapacita – přímý pohled na celkovou efektivitu zdrojů pro vybrané období. Hádejte, jaká je úroveň efektivity v zobrazení níže? 😊
Zkontrolujte na elapseit dashboardu, které zdroje jsou nejvíce k dispozici.

Na závěr, s elapseit dashboard získáte metriky vysoké úrovně pro alokace projektů, které vám pomohou snadno sledovat vaše zdroje a učinit nejlepší možná rozhodnutí pro efektivitu vašeho týmu, když je to potřeba.