Domů > Blog > Nenechte, aby Sledování Faktur Bylo Výzvou!

Podívejte se na zpožděné úkoly, zkontrolujte blokátory a ujistěte se, že dodržujete termíny.

Nenechte Sledování Faktur Být Výzvou!

Zahlcen řízením svých projektů a prováděním několika úkolů najednou? Navíc potřebujete sledovat účtovatelné hodiny a faktury, abyste nepracovali zbytečně? A tyto faktury musí být stále vytvářeny ručně? Pak byste mohli být v hlubokých problémech!

A jako by proces fakturace nebyl dostatečně složitý, sledování plateb vám také může způsobit vážné bolesti hlavy! Zejména když máte rozsáhlé portfolio klientů s různými fakturačními a platebními podmínkami.

Ale hej, není to konec světa! Víš, jak se říká, na každý problém existuje řešení! A pak problém pro každé řešení 😊 Jen si dělám legraci 😊

Zde je několik nápadů, jak usnadnit proces fakturace a zajistit, aby vašim klientům byly včas vystaveny faktury a vy jste byli zaplaceni:

  1. Vytvořte si vlastní nástroj, například soubor Excel. Výhodou používání Excelu je, že nemusíte platit další poplatek (pokud již máte licenci Microsoftu) a obsahuje šablonu pro sledování faktur, kterou si můžete rychle stáhnout. Je však třeba zvážit, že takové jednoduché nástroje mohou fungovat pro malé firmy, které mají například kolem 50 faktur měsíčně. Ale i při nižším počtu faktur, jste ochotni manuálně aktualizovat každý řádek a sloupec při jakékoliv změně? Jste si jisti, že tato manuální práce vám umožní prezentovat přesné zprávy o fakturách zainteresovaným stranám, kdykoliv budou požadovány?
  2. Použijte sofistikovaný nástroj. Na trhu je mnoho softwarových systémů pro fakturaci a účetnictví, které vám pomohou efektivně řídit tyto procesy a ušetřit spoustu času a peněz. V závislosti na složitosti vašeho podnikání si můžete vybrat od jednoduchého nástroje pro automatické vystavování a sledování faktur až po integrované nástroje, které nabízejí komplexní řešení a kombinují více funkcí, které můžete potřebovat. Takový komplexní nástroj určitě zjednoduší váš fakturační proces. Pomůže vám přesně sledovat billable hodiny prostřednictvím elektronických pracovních listů, takže žádná odpracovaná hodina nebude chybět na vašich fakturách. Tyto nástroje vám také umožní generovat různé finančně zaměřené zprávy s dobrým přehledem o ziskovosti vaší firmy.
  3. Externí účetnictví. Toto je dobrý způsob, jak se zbavit bolesti z fakturace a umožní vám více se soustředit na vaše hlavní podnikání. A zatímco externí služba může být levnější než platit full-time účetního, musíte mít na paměti, že outsourcingová firma se bude zabývat pouze fakturačním procesem a vy stále musíte sledovat billable hodiny a být v kontaktu se svými zákazníky, kdykoliv nastanou problémy.

Na závěr, proces pohledávek může být skutečně ohromující, ale není nemožný. Existuje mnoho způsobů, jak převzít kontrolu nad všemi aspekty vašeho podnikání, snížit náklady a časově náročné úkoly. Stačí jen zjistit, jaké je správné řešení pro vaše potřeby.

Tak prostě přeskočte toto trápení a rozhodněte se rychle, jak chcete, aby byly vaše peníze spravovány! Podívejte se zde, jak vám elapseit může pomoci.