Domů > Blog > Jak vypočítat ziskovost vašich zaměstnanců

Vypočítejte ziskovost svých zaměstnanců, abyste zajistili úspěch svého podnikání.

Jak vypočítat ziskovost vašich zaměstnanců

Jaký má smysl mít podnikání, pokud není ziskové?! Ale jak měříte ziskovost vaší společnosti? Vzorec je docela jednoduchý: příjmy - výdaje = čistý zisk. A co dělá vaši společnost ziskovou? Vaši lidé! Jsou motorem, který uvádí skvělé nápady do praxe, ti, kteří všechno uskutečňují. A jejich výkon generuje zisk vaší společnosti.

Proto je velmi užitečné, když dokážete snadno vypočítat ziskovost svých zaměstnanců (nebo dodavatelů).

Podívejme se, jak to můžete udělat v elapseit v pěti jednoduchých krocích!

  1. V profilu zaměstnance uveďte hodinovou / denní / měsíční sazbu v závislosti na typu smlouvy, kterou máte. V případě, že máte zaměstnance pracující v různých zemích, je důležitá i měna; nebojte se používat místní měny pro všechny své zaměstnance najaté v zahraničí;
  2. Zadejte hodinovou / denní sazbu do projektového souboru podle smlouvy podepsané s vaším klientem, poté nastavte měnu;
  3. (Volitelné) Přidejte sazbu pro každého člena projektového týmu podle role, kterou bude v projektu zastávat. V tomto okamžiku bude použitou měnou “projektová měna” nastavená v předchozím kroku. Není třeba se starat o směnný kurz, elapseit pro vás provede výpočty pomocí mezibankovního směnného kurzu. Pokud tento krok přeskočíte, ziskovost zaměstnanců se vypočítá podle hodinové sazby nastavené v předchozím kroku;
  4. Fakturujte odpracované hodiny;
  5. Přejděte na Reports / Financial & accounting a vyberte Resource profitability by revenue generated vs cost report. Nyní nechte elapseit vypočítat rozdíl mezi fakturovanou hodnotou projektu za vybrané období a náklady s vašimi zaměstnanci. Mějte na paměti, že budou brány v úvahu pouze fakturované hodiny. Před vygenerováním této zprávy možná budete chtít zkontrolovat, zda byly fakturovány všechny schválené hodiny.

A toto je zpráva o ziskovosti vašich zaměstnanců:.

Podrobná zpráva o ziskovosti zaměstnanců na každém projektu, ke kterému jsou přiděleni.

Tato zpráva ukazuje, kolik hodin strávil každý zaměstnanec na každém přiděleném projektu (jak fakturovatelné, tak nefakturovatelné hodiny), výši fakturovaných hodin a náklady se zaměstnanci přidělenými na příslušné projekty.

Očividně je zisk dán rozdílem mezi generovanými příjmy a náklady na zaměstnance. Pokud je cílového zisku dosaženo, je to dobrá věc. Ale v případě, že jste pod cílem, první věc, kterou byste měli udělat, je zkontrolovat, zda byly odeslány všechny výkazy odpracované doby a zda byly vyfakturovány všechny fakturovatelné hodiny. Můžete to rychle udělat vygenerováním reportu o neodeslaných výkazech odpracované doby nebo zbývajících hodinách k fakturaci (Reports / Financial & accounting / Project money burn vs invoiced).

Ziskovost zaměstnanců můžete zkontrolovat také jako projektový tým, oddělení nebo pro konkrétního klienta nebo lokalitu pomocí specifických filtrů při generování přehledu ziskovosti zdrojů.